Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

1ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Τον  1o μήνα  της ζωής του, το μωρό πετυχαίνει μια σειρά κατακτήσεις στους βασικούς τομείς της ανάπτυξής του. Του δίνουμε αφειδώς ερεθίσματα, φροντίδα και αγάπη για να εισπράξουμε ενθουσιασμό, συγκίνηση και περηφάνια!

Κινητικότητα
-Χέρια και πόδια λυγισμένα όπως ήταν στη μήτρα
-Αίσθηση από ελατήριο στους μυς
-Σηκώνει το κεφάλι ελάχιστα  
-Περιστασιακές μυϊκές συσπάσεις
-Τα πόδια δεν σηκώνουν βάρος


Χέρια και αυτοβοήθεια
-Σφιχτές γροθιές στα χέρια
-Δεν μπορεί να κρατήσει την κουδουνίστρα


Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Κλαίει απαιτητικά 
-Βγάζει ήχους από το λάρυγγα 
-Χαμογελάει ακούσια 
-Χαμογελάει όταν κοιμάται 
-Ξεχωρίζει τις φωνές των γονιών του 
-Βλέπει σε απόσταση 25 εκ. θολά  
-Ξυπνάει, κοιμάται, τρώει διαδοχικά


Αντίληψη 
-Κλαίει για το φαγητό ή για την αγκαλιά 
-Η συμπεριφορά του είναι αυτόματη ή αντανακλαστική
-Περιμένει πως η απαίτησή του θα ικανοποιηθεί
-Μαθαίνει να εμπιστεύεται


Τι του αρέσει 
-Η επαφή με το γυμνό δέρμα 
-Η αγκαλιά και να το κρατούν
-Το φαγητό όταν το ζητήσει
-Να κοιτάζει στα μάτια
-Να ακούει τις οικείες φωνές


Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Χαρά και αγωνία. Τα συναισθήματα που θα βιώσουμε στο μάξιμουμ αυτό το διάστημα.  Οι πρώτες ώρες με το μωρό πέρασαν στον προστατευμένο χώρο του μαιευτηρίου.  Οι πρώτες 40 μέρες με το μωρό, στο σπίτι πια, θα είναι πιο απαιτητικές.
 Ο ομφάλιος λώρος του μωρού θα μας παιδέψει αν δεν είμαστε ενημερωμένοι σωστά.  Το ίδιο και η φροντίδα που θα χρειαστεί το δερματάκι του  μωρού, ειδικά αν έχει νινίδα και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
Ο ύπνος του μωρού θα χρειαστεί υπομονή, οι πάνες και η συνεχής αλλαγή τους επίσης.
Για να μην αγχωνόμαστε χωρίς λόγο, καλό είναι να γνωρίζουμε τις φυσιολογικές εκδηλώσεις των νεογέννητων.
Αν έχουμε το δίλημμα θηλασμός ή ξένο γάλα, η απόφαση θα πρέπει να παρθεί με βάση τις ανάγκες τόσο του μωρού όσο και της νέας μαμάς. Αν καταλήξουμε στην πρώτη επιλογή, ας δούμε πώς επιλέγουμε σουτιέν θηλασμού. Αν έχουμε δίδυμα ή το νεογέννητο ανήκει στην κατηγορία πρόωρα μωρά, η ενημέρωση είναι ο μόνος αποτελεσματικός σύμβουλος.

Ερεθίσματα πάνω από όλα!
Τους πρώτους 12 μήνες ο εγκέφαλος του μωρού διπλασιάζει το βάρος του. Τα εγκεφαλικά κύτταρα αυξάνονται και μεταξύ τους δημιουργούνται συνδέσεις κάθε στιγμή που το μωρό καταβάλλει προσπάθεια να αντιληφθεί το περιβάλλον του. Πραγματικά, η ικανότητα μάθησης του μωρού είναι εκπληκτική. Εικόνες, ήχοι, μυρωδιές, συναισθήματα, γεύσεις και χάδια, κάθε ερέθισμα που μπορεί να γίνει αντιληπτό από τις αισθήσεις του ανοίγει νέους δρόμους στον εγκέφαλό του και χτίζει την κατανόησή του για τον κόσμο. Το περιβάλλον λοιπόν είναι ένας βασικός παράγοντας για τη νοητική ανάπτυξη του βρέφους. Όσο περισσότερα ερεθίσματα δέχεται τόσο περισσότερες συνδέσεις εγκεφαλικών κυττάρων δημιουργούνται. Βέβαια όλες οι αισθήσεις και οι ικανότητες του βρέφους συνεχίζουν να αναπτύσσονται προσφέροντάς του μια όλο και πιο πλούσια αντίληψη του κόσμου. Όραση, ακοή, κινητικές ικανότητες, συντονισμός χεριού και ματιού, μνήμη αλλά και η ίδια η ιδιοσυγκρασία του μωρού παίζουν το ρόλο τους στην διαμόρφωση της νοημοσύνης του. Τις πρώτες εβδομάδες, η αγκαλιά και τα χάδια είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας που προσφέρει ασφάλεια στο μικρούλι. Το απαλό άγγιγμα, ιδιαίτερα στο γυμνό του κορμάκι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και του μεταφέρει τα συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας των γονιών του. Για το νεογέννητο, το ρυθμικό λίκνισμα στην αγκαλιά, όπου έχει τη δυνατότητα να ακούει και τον καρδιακό παλμό, εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον του κόσμου έξω από τη μήτρα. Του αρέσουν τα νανουρίσματα και τα απαλά τραγούδια, ιδιαίτερα όταν τα ακούει από τη γλυκιά και γνώριμη φωνή της μαμάς. Αναγνωρίζει τη μουσική και τους ρυθμούς που άκουγε όταν ήταν ακόμη έμβρυο.

Πάρε με αγκαλιά
Τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού οι αυχενικοί μύες είναι αδύναμοι να κρατήσουν όρθιο το κεφάλι του και γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το μωρό πρέπει να σηκώνεται αγκαλιά σταθερά και ήρεμα, ακόμη καλύτερα ακούγοντας τρυφερά καθησυχαστικά λόγια, γιατί αν τρομάξει μπορεί να τιναχτεί, να γλιστρήσει και υπάρχει φόβος να πέσει. Όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, το 80% των μητέρων κρατούν τα μωρά στην αγκαλιά τους από την αριστερή πλευρά, όπου ακούγονται καθαρότερα οι κτύποι της καρδιάς, κάτι που ισχύει, τόσο για τις δεξιόχειρες, όσο και για τις αριστερόχειρες μητέρες. Είναι μάλιστα μια συμπεριφορά που διαπιστώθηκε και σε μικρά κοριτσάκια ηλικίας 6 ετών, που κρατούν τις κούκλες τους συχνότερα από την αριστερή πλευρά, μια τάση που ενισχύεται καθώς μεγαλώνουν. Άλλη μια έκφραση του μητρικού ενστίκτου!
babyspace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου