Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

8ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Ο 8ος μήνας θέλει προσοχή, αφού το παιδί αρχίζει να πειραματίζεται όλο και πιο εντατικά με τον κόσμο γύρω του. Βεβαιωνόμαστε ότι ο χώρος δράσης του είναι απόλυτα ασφαλής και δεν σταματάμε να του παρέχουμε ερεθίσματα. Ο χορός και το τραγούδι θα το συναρπάσουν!


Κινητικότητα
-Στέκεται όρθιο, υποβασταζόμενο
-Οι πράξεις του έχουν πιο σαφή σκοπό
-Σκύβει μπροστά για να πιάσει κάτι
-Προσπαθεί να πιάσει το κουτάλι
-Μπορεί να μπουσουλάει προς τα μπρος και προς τα πίσω


 Χέρια και αυτοβοήθεια
-Πιάνει αντικείμενα μόνο με την παλάμη χωρίς τη συνεργασία αντίχειρα και λοιπών δακτύλων
-Βάζει τα μικρότερα αντικείμενα μέσα στα μεγαλύτερα
-Προσπαθεί να φάει μόνο του


 Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Ξεκινά να ανταποκρίνεται όταν ακούει τους γονείς
-Κινεί τη γλώσσα του για να αλλάξει τον ήχο


 Αντίληψη
-Ξεκινάει η μίμηση
-Κάνει χρήση συγκεκριμένων δράσεων για να αντιμετωπίσει νέες καταστάσεις 
-Αναγνωρίζει το όνομά του όταν το καλούν


 Τι του αρέσει
-Να χορεύει και να τινάζεται προς τα πάνω όταν το κρατάμε στην αγκαλιά μας
-Τα κρεμαστά παιχνίδια και αυτά που παράγουν ήχους
-Να του τραγουδάμε ρυθμικά


Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Το μπουσούλημα είναι μια βασική κατάκτηση σε όλη την κινητική ανάπτυξη του παιδιού. Για να γίνει όμως χωρίς παρελκόμενα, βεβαιωνόμαστε για την ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο, με άλλα λόγια προσαρμόζουμε τους χώρους όπου κινείται το παιδί στις ανάγκες αυτής της περιόδου. Μια λύση είναι να διαμορφώσουμε ένα χώρο μόνο για παιχνίδια. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε playroom στο σπίτι! Όσο προνοητικοί και αν είμαστε βέβαια οι ασθένειες και τα ατυχήματα δεν θα λείψουν, καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να δώσουμε πρώτες βοήθειες στο παιδί μας. Ένα οργανωμένο μίνι φαρμακείο πρέπει να υπάρχει σε περίοπτη θέση του σπιτιού γιατί ακόμη και αν δεν έχουμε ατυχήματα, σίγουρα θα έχουμε...πυρετό, κρυολογήματα κ.α. Ο παιδίατρος θα μας συμβουλεύσει σχετικά. Αυτός θα μας κατευθύνει και για τη διατροφή του παιδιού σε αυτή την ηλικία, τώρα που είναι ώρα για...φαγητό με το κουτάλι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου